Een kapitein uit Syrië

Toen ik 15 was, moest ik een studiekeuze maken. Mijn droom was eigenlijk om journalist te worden, maar iedereen waarschuwde me dat als ik journalist werd, ik niet alles zou kunnen of mogen schrijven.
Ik zou steeds moeten schrijven over de positieve punten van de overheid of van de president, zelfs als er geen positieve punten waren. Ik zocht naar een andere studie en werd overtuigd door mijn beste vriend om maritieme studies te beginnen. Hoewel ik niet meteen van de zee hield, raakte ik toch helemaal overtuigd. Ik vond het een leuke gedachte om via de zee, veel landen te kunnen bezoeken en zo zou ik veel andere culturen leren kennen. Nu ben ik echt gek op avonturen op zee.

Foto 2

Mijn ervaring wil ik delen met mijn gemeenschap om zo te tonen dat als je iets wil bereiken, het ook kan. Ik wil dat mijn gemeenschap een bredere en positievere kijk op de samenleving krijgt.
Toen ik op een dag bij vrienden op bezoek was, kreeg ik onverwacht een telefoontje van Johan Delacauw, een Oostendse vriend. Hij was uitgenodigd voor een zeiltocht met “De Rupel” maar kon niet meevaren omwille van zo’n job. Johan vroeg mij of ik in zijn plaats wou meevaren. Mijn antwoord was natuurlijk positief en met heel veel enthousiasme.
Zodus, ik voer mee op de Rupel. Schipper Jan zag mijn enthousiasme en vroeg mij of ik mee wou varen en deel wou nemen aan de Tall Ship Races 2017.
Paar manden geleden ben ik weer naar hem geweest met een hart vol met liefde.

IMG_0528

Hij gaf me deze kans en plots voelde ik me de gelukkigste persoon ter wereld. Ik voer mee van Nederland naar Zweden, dan naar Denemarken en Finland. De Rupel was het moment dat mijn leven veranderde. Ik leerde veel mensen kennen van over de hele wereld en leerde veel dingen over de zee en over andere culturen.

Foto 5

Na deze reis ben ik er honderd procent van overtuigd dat ik de beste keuze had gemaakt. Het was mijn eerste reis op zee en zou niet de laatste zijn want ik wil varen tot de laatste dag van mijn leven. In september ga ik terug naar school. Ik heb gekozen voor een vervolg op mijn maritieme opleiding en zal een opleiding volgen in de zeevaartschool van Antwerpen. De zee bevaren is mijn grote droom.

Foto 7

Saliem Bittar

31091986_1661969250524248_8993806245336973312_n

projectlogo_oostendeontdekt_web_mail (1)

logo FMDO

4 gedachten over “Een kapitein uit Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s